Anabilim Dalı Başkanı' Nın Mesajı


Sevgili öğrenciler,

Üniversitelerinizin zorlu sınavlarını başarıyla tamamlamış bulunmaktasınız. Sizleri özveri ve çabalarınızdan dolayı kutlarım. Umarım emeklerinizin karşılığını aldınız. Geleceğinizin şekilleneceği Batman Üniversitesine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Makine Mühendisliği anabilim dalı bölümüne hoş geldiniz.

Mühendislik, matematiksel ve doğal bilimlerin, kuramsal çalışma, deneysel çalışma ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak insanoğlunun yararına sunan bir meslektir.

Makine Mühendisliği, hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz hareketli parçaların ve makinaların tasarım ve üretimi ile ilgilenen bir bölümdür. Modern makina mühendisliği, mekanik ve malzemenin temel konularını içermektedir, fakat büyük oranda bilgisayar destekli tasarım, modelleme ve analizi de ihtiva etmektedir. Makine mühendisi, bu işleri verimli, geçerli, güvenli ve ekonomik bir şekilde tasarlamaktan ve yapmaktan sorumlu kişidir.

Makine Mühendisliği Bölümü dalı mezunları, burada edindikleri yetkinlikleri ve sağlam alt yapıları sayesinde imalat, enerji, gıda, inşaat, otomotiv, robotik ve tekstil gibi hemen her sektörde kolaylıkla kariyer fırsatlarını değerlendirebilmektedirler. Batman Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu işe alınmada da ayrıcalıklıdır. Mezunlarımız her zaman tercih edilmekte ve kendi işyerlerini kurma olanakları da dâhil olmak üzere, her türlü sektörde istedikleri işi bulmaktadırlar. Bunu sağlamak konusunda bölüm öğretim üyelerimiz ise akademik çalışmalarla sürekli kendilerini yenilemekte ve daha ileriye gitmektedirler. Ayrıca Batman Üniversitemizin bulunduğu kampüs ve doğal ortamı öğrencilerimizi motive etmektedir. Tüm öğrencilerimize eğitim boyunca ve sonrasında başarı ve esenlikler dilerim.

Prof. Dr. Hamit ADİN