İşletme Anabilim Dalı
 
Batman Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı, öğrencilerine İşletme alanında tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans derecesi veren bir program sunmaktadır. Ayrıca anabilim dalımız kısa sürede doktora programını hayata geçirmeyi hedeflemektedir.
            Mükemmellik anlayışını benimseyerek eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan İşletme Anabilim Dalımız dünya standartlarında bir lisansüstü eğitimi vererek, öğrencilerimizi rekabetçi piyasa koşullarında mücadele etmeye hazır hale getirmeyi hedeflemektedir.
Batman Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı, Lisansüstü öğrenci alımına 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılında İşletme Tezli yüksek lisans ve İşletme Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci alarak başlamıştır.
            2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle İşletme Tezli yüksek lisans programında toplam 53 öğrenci, İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programında ise toplam 21 öğrenci eğitim görmektedir. Aynı yıl itibariyle İşletme Anabilim Dalı İşletme Tezli yüksek lisans programı toplam 27 mezun, İşletme Tezsiz yüksek lisans programı ise toplam 86 mezun vermiştir.