Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı
 
 
Misyonumuz; Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı olarak evrensel değerler ışığında, spor bilimlerinde teknoloji ve inovasyon birikiminden yararlanarak bu alanda üstün nitelikli, araştırma, eğitim ve hizmet sektöründeki üretimini toplum yararına sunmayı bir görev olarak kabul etmekteyiz.
Vizyonumuz; Ulusal ve uluslararası ortamlarda Beden Eğitimi ve Spor dalında öğrenim görmekten övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi, teknoloji ve yaratıcılıkla bu alanda kullanılabilir gelişmeleri hedefleyen düzeye çıkmayı katkıda bulunacak lider bir yapı olmaktır.
Beden eğitimi ve spor anabilim dalının amacı; beden eğitimi ve spora ilişkin konuları analiz edebilme, sorgulama ve araştırma yapma, öngörüde bulunma ve doğru karar alma süreçleri için gerekli temel bilgi ve becerileri aktarmaktır. Eğitimleri sırasında öğrenciler, bilimsel ilkeler çerçevesinde gerekli çalışmaları yapmak zorundadır. Beden eğitimi ve spor alanında verimli sistemlerin tasarlanması, nitelikli eleman yetiştirilmesi, gelişen spor teknolojisi olanaklarının tanıtılması, ülke genelinde beden eğitimi ve sporun gelişmesi amaçlanmaktadır.