Hizmetlerimiz
1. MÜDAHALE HİZMETLERİ
*Bireysel Psikolojik Danışma

Bireysel psikolojik danışma süreci; alanda yetkin kişilerce gizlilik ilkesine dayalı olarak yapılan, haftada 1 kez ve 45-50 dakika süren profesyonel bir psikolojik yardım sürecini kapsamaktadır. Görüşmelerin zamanına, sıklığına ve kaç hafta süreceğine öğrenci ile birlikte karar verilir.
Kaygı, benlik saygısı, stres, yas süreci, doğal afetlerde travma sonrası stres bozukluğu, aile ve arkadaşlık ilişkileri, yalnızlık, akademik kaygılar, uyum problemleri, karar verme zorlukları, farkındalık, bağımlılık gibi öğrencilerin psikolojik iyi oluş düzeylerini, günlük yaşamlarını, akademik başarılarını vb. etkileyen kişisel ve ilişkisel konularda öğrencilere yönelik verilen profesyonel danışmanlık hizmetidir. 
Psikoz, duygulanım bozuklukları, psikosomatik bozukluklar, kişilik bozuklukları gibi hastalıkların tanı, tedavi ve takibi psikiyatri uzmanı tarafından yapılmaktadır. Birim çalışanlarının ilaç yazma ya da önerme yetkisi yoktur. Danışman, psikolojik danışma hizmeti sunarken gerekli durumlarda danışanı psikiyatrik yardım alması için yönlendirebilir. Psikolojik danışma hizmetini veren danışman, böyle bir durumda danışmanlık hizmetini psikiyatrik tedavi ile birlikte yürütmeye devam edebilir ya da görüşmeleri sonlandırabilir.

*Grupla Psikolojik Danışma

Grupla psikolojik danışma, aynı anda birden fazla öğrenciye psikolojik yardım sağlanmasıdır. Grubun türüne göre üye sayısı değişmekle birlikte genelde grup 1 lider ve 8-10 üyeden oluşmaktadır. Grupla psikolojik danışma süreci; alanda yetkin kişilerce gizlilik ilkesine dayalı olarak yapılan, haftada 1 kez ve 90 dakika süren profesyonel bir psikolojik yardım sürecini kapsamaktadır. Grup türleri; eğitim grupları, destek grupları, kişisel gelişim grupları, etkileşim grubu, psikolojik danışma ve terapi grupları, maraton grupları şeklinde sıralanabilir. Gruplar, ortak problemleri olan üyelerden oluşturulacağı gibi farklı problemleri olan üyelerden de oluşturulabilmektedir.  Bu süreç içerisinde birey yalnız olmadığı hissini yaşayarak grup üyeleri ile birlikte yeni davranışları öğrenme ve deneme olanağına sahip olur. Grupla psikolojik danışma sürecinde temel amaç; danışmanın liderliğinde öğrencilerin problemleri, tecrübeleri ve çözüm yollarıyla birbirlerine destek olmalarını sağlamaktır.
 
2. KORUYUCU RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİ

Koruyucu ruh sağlığı hizmetleri; öğrencilerin eğitsel, mesleki ve kişisel gelişim süreçlerinde karşılaşabilecekleri problemleri, bir desteğe ihtiyaç duymadan çözebilmelerine yardımcı olur. Psiko-sosyal becerilerini arttırarak bilişsel ve duygusal özelliklerine ilişkin farkındalıklarının artmasına katkı sağlar.
Bu kapsamda psiko-eğitim, grup rehberliği, bireysel rehberlik ve seminerlerle hizmet verilmektedir.
 
3. KONSÜLTASYON HİZMETLERİ

Konsültasyon hizmetleri, bilgilendirme ya da müşavirlik hizmetleri olarak da bilinmektedir. Konsültasyon; Batman Üniversitesi öğrencilerinin; eğitsel, mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilgili akademik ve idari birimlerle ile işbirliği içinde gelişmesine yönelik verilen bir hizmettir.