Hippoterapi dersi uygulamaları
15 Mayıs 2024, Çarşamba

Dünyada ve ülkemizde zihinsel ve bedensel engeli bulunan bireylerde bir tedavi yöntemi olarak bilinen  "hippoterapi "  son yıllarda büyük bir önem kazanmış ve günden güne hippoterapi merkezlerine olan ilgi artmıştır. Kısaca “ at yardımıyla tedavi” anlamına gelen hippoterapi, neuro-fizyolojik bir etki mekanizmasına sahiptir. En çok algılama, konuşma, iletişim ve sosyal davranış ile psikomotor problemi olanlarda uygulanan hippoterapi, hastaların toplumsal entegrasyonuna sağladığı faydalardan dolayı da tercih edilmektedir. Bu yöntem, atın vücut sıcaklığı ve ritmik hareketlerinin hastanın lokomotor ve merkezi sinir sistemi üzerinde oluşturduğu
iyileştirici etkilerden yararlanılarak uygulanmaktadır. Bu bağlamda bölümüzde verilen Hippoterapi dersi kapsamında ilimizde bulunan cafe olarak hizmet vermesinin yanı sıra bünyesinde bulundurduğu atlarla misafirlerine atla yürüme vb. etkinlilerle hizmet veren Çiftlikhan Spor Kulübü'ne bölümümüz 2. sınıf öğrencileriyle beraber bir teknik gezi düzenlenmiştir. Bu gezi esnasında hem tesis müdürlüğü hem de at bakıcılarının atla ilgili olan at özellikleri, bakım, yürüyüş, binme şekilleri vb. konularda sahip oldukları bilgi birikimlerini öğrencilerimize aktarılması sağlanmış olup, öğrencilerimizin derste görmüş oldukları bilgileri alandada görerek pekiştirmeleri hedeflenmiştir. Tesislerinin kapılarını bizlere açarak, öğrencilerimizi ağırlayan Çiftlikhan Spor Kulübü'ne ve çalışlarına teşekkür ederiz.