Birsaş süt ve yoğurt fabrika ziyareti
05 Haziran 2024, Çarşamba
Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kaliteli ve güvenilir gıda üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. Diğer gıdalarda olduğu gibi, süt ve süt ürünlerinde de gıda güvenliği en önemli kalite kriteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Süt ve süt ürünleri için gıda güvenliği, çiğ süt üretim basamağı olan hayvancılık işletmesinde başlayıp, süt işleme sanayinden soframıza gelinceye kadar devam etmektedir. Bu kapsamda kalite ve hijyenden kaynaklanan sorunların tespit edilmesi için öğrencilerimizle BİRSAŞ süt ve yoğurt fabrikası ziyaretimizde gıdanın güvenliği ön koşulunu sağlayan çeşili analizler gerçekleştirildi.