İç Mekan Tasarımı Programı

Program Hakkında

Sanat ve Tasarım alanı, Toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür. İç mekan tasarımı da bu alanın içindedir. Günümüzde insanlar yaşadıkları mekanları estetik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir arada kullanarak kendi kültür ve geleneklerine ait özgün tasarımları geliştirmekte ve kullanmaktadır. Değişen tüketici ihtiyaç ve gereksinimleri; iç mekan tasarımı alanlarında faaliyet gösteren sektörde yer edinmek isteyen işletmelerin üretim sistemlerinde ''alternatif sanat ve tasarım" ürünlerinin üretimini artırmaktadır. Bu özelliklere uygun mesleki bilgilerle donatılmış ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştirmek gerek bölüm öğretim elemanlarının yaptığı gerekse ülke çapında yapılan araştırmalarla şu anda kalifiye eleman eksikliği olan işletmelere tasarımcı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, mekanları kullanım amaçlarına uygun olarak, malzeme, konstrüksiyon, renk, ışık gibi temel tasarım ögeleri ışığında kullanışlı, estetik ve uygulanabilir tasarımlar yapabilen bireyler yetiştirmektir.
 Dünyadaki örneklerine bakıldığında İç Mekân Tasarımı kariyer planları olan öğrenciler için 21. Yüzyılda ideal bir program olarak kabul edilmektedir.

TARİHÇE

İç Mekan Tasarımı Programı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrenci ile normal öğretim olarak açılmıştır.
İMKANLAR VE ÇALIŞMALAR
Programdan başarıyla mezun olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) girerek aşağıdaki lisans programlarına geçiş hakkı kazanabilirler.
· Mimarlık
· İç Mimarlık
· İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
· Restorasyon ve Konservasyon
· Tezhip
· Tezhip (Süsleme)
· El Sanatları
· Geleneksel Türk El Sanatları
.Geleneksel Türk Sanatları
KAZANILAN DERECE
İç Mekan Tasarımı teknikeri
KABUL KOŞULLARI
Lise Diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme (YGS 5 puan türü)