Genel Bilgiler
Program Koordinatörünün Mesajı
Değerli öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız, Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde sizlere eğitim veren İlk ve Acil Yardım Programı olarak önceliğimiz, sizlere üniversite eğitiminiz süresince akademik ve gerekli olduğu durumlarda da kişisel gelişiminize destek olacak bilgi ve tecrübeyi sunmak, faydalandığınızdan emin olmak ve kendinize ve toplumumuza faydalı birer birey hissini yaşayabilmeniz için üzerimize düşen görevi layığı ile yerine getirmektir. Programımızda, uygulama ve teknolojik destekli platformlar ile öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmaya çalışırken öğrencilerimize ders saatlerinin haricinde çalışıp pratik yapabilecekleri ve derste öğrendiklerini içselleştirebilecekleri bir ortam oluşturulmakta ve danışmanlık çatısı altında öğrencilerimizin dersin öğretim elemanları ile sürekli iletişim halinde kalmaları sağlanmaktadır. İlk ve Acil Yardım Programında tüm derslerimiz öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre alanında deneyimli öğretim görevlilerimizce sık sık güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Bu bağlamda İlk ve Acil Yardım Programı olarak üniversitemizin tüm fakülte ve bölümleri ile işbirliği içerisinde hareket etmekte ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve geri bildirimlerini göz önünde bulundurmaktayız.
 
Misyon
Hasta ve yaralıların ihtiyaç uyduğu acil bakımı, hastane öncesi dönemde, profesyonel düzeyde verebilecek yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir. İlk ve Acil Yardım Teknisyeni (Paramedik), Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde ve hastane acil servislerinin önemli bir bileşenidir. Programımız, kaza alanından başlamak üzere hastalara ve/veya yaralılara güncel ve bilimsel olan acil sağlık hizmetlerini uygulama ve sunma misyonunu sürdürmektedir. 
Vizyon
Amacımız, her yeni gün ilerleyen ve değişen dünyayla birlikte sağlık sektörünü yakından takip ederek, iştirak ettiğinde mesleğini mükemmel bir şekilde icra edebilme yeteneğinde öğrenciler yetiştirmektir. 
 
Program Bilgileri
Normal öğretim (Gündüz) ve İkinci öğretim (Gece) kapsamında TYT ile öğrenci kabul eden programımız, Batman Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde eğitim- öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Mezunlarımız Kamu Kurumlarında İlk ve Acil Yardım Teknikeri olarak atanabilmekte, özel ambulans hizmeti sektöründe ve sağlık kuruluşlarının acil servislerinde iş imkanı bulabilmektedirler.
Akademik Personel;
Dr.Öğr.Üyesi Banu ATALAY (Program Koordinatörü) – Fizyoloji AD
Öğr.Gör. Mehmet Emin ŞANLI - Psikiyatri Hemşireliği AD
Öğr.Gör. Tuba YALÇIN - Histoloji ve Embriyoloji AD ve
Misafir Öğretim Elemanları


Uygulama Dersleri;
Programın uygulama eğitimleri, yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Laboratuvarında, ambulansta ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin ilgili birimlerinde (112 Acil, Acil Servis, yoğun bakım…vb) verilmektedir. Öğrencilerimiz 2 yıllık (dört yarıyıl) öğretim süresi sonunda; temel yaşam desteği, ileri yaşam desteği, ambulans donanımlarının kullanımı, hasta ve yaralıların alanda değerlendirilmesi, taşınması, pediyatrik aciller, doğum, psikiyatrik aciller ve geriyatrik aciller gibi konularda donanımlı olarak mezun olmaktadır. Ayrıca Paramedik olmanın gereği dinç bir vücut yapısını sürdürülmesi amacı ile eğitim programlarında Beden Eğitimi ve Vücut Geliştirme dersinde üniversitemiz spor tesislerinde sportif faaliyetlerini sürdürebilmektedirler. Yaz Stajı;
Eğitimin bir parçası olarak, 2.-3. yarıyıllar arası dönemde öğrencinin tercih edeceği bir ilin 112 acil yardım istasyonları veya acil tıp uzmanlarının bulunduğu hastane acil servislerinde 30 iş günü yaz stajı uygulaması bulunmaktadır.

Yatay ve Dikey Geçiş İmkanı;
ÖSYM ile yerleşen farklı üniversitelerin aynı isimli önlisans programlarından genel başarı notu ortalaması sıralaması ile Merkezi yerleştirme puanı sıralaması ile veya aynı üniversitenin farklı programları arasında merkezi yerleştirme puanı sıralaması ve içerik benzeşikliği ile olmak üzere farklı kategorilerde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş imkanı bulunmaktadır.

DGS ile tamamlanabilecek bölümler;
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi,
- Hemşirelik,
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Program Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.