Genel Bilgiler
Program Koordinatör'ünün Mesajı
Sevgili Gençler;
Araştırma, yeni bilgiler üretme, keşfetme süreçlerinin ardından; eğitim ve sağlık, insanlığın varoluşundan günümüze kadar daima önemini ve önceliğini koruyarak süregelen ve bundan sonraki süreçte de bu önemini ve önceliğini koruyarak ve artarak devam edecektir. Günümüzde sağlık sektöründe artan iş yüküne bağlı olarak ara eleman ihtiyacı ve sektörde yaşanan ilerlemelere bağlı olarak; farklı sağlık birimlerinin ortaya çıkması ve sağlık kurumlarında yer alan tüm bölüm ve birimlerde ortaya çıkan ara eleman ihtiyacı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programın da mezun olan sağlık personeli ihtiyacını artırmıştır. Gerek sağlık personelinin bir biri ile etkili takım çalışması gerekse hasta ve hasta yakınları ile etkili iletişimin öneminin arttığı sağlık sektöründe, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı mezunları, önemli birçok görevi üstlenmektedir. Üniversitemiz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı; sağlık alanındaki gelişmeleri ve güncel bilgileri takip eden, analitik, sentez ve eleştirel düşünme becerilerine sahip, sağlık hizmetlerinde kaliteli ve sürekli hizmet anlayışını benimseyen, iletişimi kuvvetli, kriz yönetimi becerilerine sahip, takım çalışmasını önemseyen, sağlık terimlerini aktif olarak kullanabilen, hastalık terimlerine ve konularına hâkim, bağlı olduğu birimin dokümantasyon ve sekreterya işleyişini etkin şekilde yürütebilen, etik ilkelere ve hastan mahremiyetine saygılı, sorumluluk sahibi, çalışmayı seven, bilgi birikimini etkin bir şeklide kullanabilen, otomasyon sistemlerine hâkim, gelişime ve öğrenmeye açık bireyler olan mezunlar vermek amacındadır. Batman Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı akademik kadrosu olarak, nitelikli ve özgün eğitim-öğretim anlayışımız ile kendi içerisinde gelişmekte ve değişmekte olan programımıza, siz değerli öğrenci adaylarını, geleceğin başarılı tıbbi asistanları ve tıbbi sekreterleri olma yolunda birlikte yürümek üzere aramıza bekliyoruz.
Birlikte keyifli, üretken, verimli ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmek dileğiyle…

 
Misyon
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programının misyonu, tıbbi belge ve dokümanları kaydedip arşivleyen, basılı veya elektronik ortama kayıtlı bilgi ve belgeleri derleyen, tıbbi terminolojiye hâkim, yazılı ve sözlü iletişim kurarak sağlık hizmeti alan ve verenlere zaman ve emek tasarrufu sağlayan, değişen bilimsel ve sosyal koşullara kolayca adapte olabilen, yaşam boyu öğrenmeyi ve kendini yenilemeyi ilke edinmiş, üst düzey bilgi, beceri düzeyine sahip etik kurallara saygılı meslek mensuplarının tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında yetişmiş tıbbi sekreterler ve sağlık elemanlarını topluma kazandırmaktır.
 
Vizyon
Eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile ileri eğitim teknikleri kullanarak ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek nitelikli sağlık personeli yetiştirebilmek, evrensel değerlere saygılı, değişim ve yenilikçiliğe önder olan kaliteli sağlık hizmetini sunan Tıbbi Sekreterler yetiştirmektir.
 
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olan öğrencilerin tıbbi sekreter olarak tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcuttur.
 
Üst Kademeye Geçiş
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2020 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

Program Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.