Genel Bilgiler
Program Koordinatör’ünün Mesajı
Sevgili Öğrenciler,
Dünyada ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmeler nedeni ile özellikle hareketsiz yaşam tarzından kaynaklanan bel ve boyun ağrıları gibi hastalıklarda artış gerçekleşmektedir. Bununla birlikte toplumda ilaç ve ameliyat yöntemleri kullanmadan konservatif tedavi yöntemlerinden olan fizik tedavi modalitelerinin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Ayrıca kemik erimesi, ameliyat ve hareketsizlik sonrası ortaya çıkan istenmeyen durumların etkili bir şekilde azalmasını sağlayan tedavi teknikleri fizik tedavi hizmeti sunmada toplum gereksinimleri, olanakları, bilimsel gerçekler ve toplumun beklentilerine uygun hizmet türleri geliştirmek ve bu hizmeti sunacak Fizyoterapi Teknikeri yetiştirmek zorunluluğu oluşmuştur. Toplumda fizik tedavi hizmetlerine olan ilginin giderek artması nedeni ile devlet politikasının fizik tedavi merkezlerini ve bu merkezlere olan istihdamı artıracağı yönünde olacaktır. Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programında 2 yıl süren, temel ve klinik bilimlerle kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek öğrencilerin meslek hayatlarına son derece donanımlı bir şekilde hazır olmaları sağlanmaktadır. Çok geniş bir çalışma alanına sahip olan Fizyoterapi Teknikerliği Mezunlarımız; kamu ve özel hastanelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri, fizik tedavi dal merkezleri, sağlık hizmeti sunan termal oteller vb. birimlerde uzman gözetiminde çalışabilmektedirler.  Ayrıca üniversitemizden alacağınız eğitiminizi Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ÖSYS kılavuzunda belirtilen lisans programlarına dikey geçiş yaparak dört yıllık lisans eğitimine tamamlayabilirsiniz.

Sevgili Gençler,
Sağlık Profesyoneli alanlarında birçok farklı lisansüstü eğitimine sahip güçlü akademik kadromuz ile sizleri Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Fizyoterapi Programına bekliyoruz.
 
Misyonumuz
Üniversitemiz ilkelerini temel alarak, bilgi toplumunun getirdiği sürekli değişim ve gelişim ekseninde, Fizyoterapi programının gerektirdiği bilgi, beceri ve sorumluluk bilinciyle,  bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, yenilikçi, sağlığın korunması ve yükseltilmesinde ekip çalışmalarına yatkın, fizyoterapi uygulamalarını gerçekleştirebilecek nitelikli bireylerin iş hayatına kazandırılmasını sağlamaktır.
 
Vizyonumuz
Fizyoterapi teknikerlerinin yetiştirilmesinde, bilgi ve becerilerin üretiminde ve kullanımında sağlık sektöründe tercih edilen, paydaşlarla işbirliği içinde farkındalık yaratan, bilime ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayan, eğitim ve öğretim kalitesinde ulusal ve uluslararası düzeyde alanında öncü rolü üstlenen ve sürdürebilen eğitim, öğretim ve araştırma kurumu olmaktır.

Program Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.