Genel Bilgiler
Program Koordinatör'ünün mesajı
Sevgili Öğrenciler,
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2008 yılında kurulmuş olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, hem işletmecilik bilgisine, hem de hastane yönetimi bilgisine sahip nitelikli ara elemanlarını sağlık sektörüne kazandırmayı amaçlamaktadır. Hızla büyüyen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu; iletişimi güçlü, organizasyon ve koordinasyon yeteneğine sahip, sağlık sektörüne özgü bilgi ve beceriye, tıbbi dokümantasyon ve bilgisayar bilgisine sahip insan kaynaklarını karşılamak için eğitim vermektedir.
 
Misyon
Toplumsal ve evrensel değerlere saygılı, sağlık kurumları işletmeciliği alanında verimli ve kaliteli hizmet sunumu için gerekli bilimsel donanıma sahip, yeniliklere açık, rekabet gücü olan, sosyal sorumluluk bilinci yüksek, ekip çalışmasını benimseyen sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.
 
Vizyon
Çağdaş standartlarda eğitim yapan, sağlık kurumları işletmeciliği eğitiminde bilinirliğe sahip, ülkemiz sağlık sisteminin gelişimine güçlü ve yapıcı katkıda bulunan, öğretim ve bilimsel araştırmalarla gelişmeyi teşvik eden öncü programlar arasında yer almaktır.
 
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar dikey geçiş (DGS) sınavı ile “ İşletme, İşletme Yönetimi, Sağlık Yönetimi “ bölümlerine geçebilirler.
 
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları hastaneler, laboratuvarlar, ilaç şirketleri, ecza depoları, medikal şirketler gibi sağlık kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca sosyal güvenlik kurumlarının sağlık sigortası ile ilgili birimleri, özel sağlık sigortası şirketleri, sağlık alanında eğitim ve araştırma yapan şirketler, sağlık turizmi yapan şirketlerin idari birimlerinde istihdam edilebilirler.

Program Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.