Program Bilgisi
AMACI

Geleneksel El sanatları kişinin kendi elleriyle üretimde bulunduğu hobi ve faaliyetleri kapsayan bir sanat dalıdır. Geleneksel El Sanatları kültür değerlerin yaşatılması ve korunmasında rol üstlenmekte, toplumların yaşayışları, inançları ve ekonomik olanakları hakkında bilgi vermekte ve özgün, otantik ve yöresel özellikler bulundurmaktadır. El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, örtünmek ve korunmak amacı ile ilk örneklerini vermiştir.
 
MİSYON

Alanında başarılı bilim insanları ve sanatçılar yetiştirmek için gerekli alt yapıyı oluşturarak, toplumun, bilim ve sanat dünyasının aydınlanmasına önemli katkılar kazandırabilecek, bilgisini yeteneğiyle bütünleştirmiş, sürekli ilerlemeyi, gelişmeyi hedef edinerek çalışan, araştıran, düşünen ve üreten akademisyen-sanatçılar tarafından ortaya konan eserlerin, yapılan araştırmaların, çeşitli bilim ve sanat etkinlikleri aracılığıyla ulusumuza ve tüm dünyaya duyurulduğu,  bir misyon olarak benimsemiştir.

VİZYON

Sanatın ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel gelişmeler ışığında, bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırabilen, paylaşımcı, katılımcı, özverili, sanatçı kimliğini benimsemiş, geçmişten gelen birikimle modern imkânları birleştirebilen, atılımcı, tutarlı, istikrarlı, araştırmacı ruha sahip bilim insanları ve sanatçılar yetiştirerek Geleneksel El sanatlarını yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak ve en ileri düzeyde temsil etmektir.