Genel Bilgiler
Misyon
 
Temel misyonumuz, tekstil-giyim sektöründe işletmelerin ihtiyaç duyduğu üretken, güçlü iletişim becerilerine sahip, teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek ve üretimin her aşamasında görev alabilecek nitelikli ara eleman yetiştirmektir. 
 
Vizyon
 
Sektördeki işletmelerin talepleri ve gelişen teknolojiler doğrultusunda güncel ihtiyaçlara cevap verebilecek, yeni eğitim modelleri ve teknolojik gelişmelere adapte olan eğitim müfredatı ile alanında önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır. 
 
Bölümün Hedefleri
 
Çağın teknolojik gelişmeleriyle uyumlu ve pratiğe dönük müfredatı sayesinde nitelikli ve üniversite-sanayi işbirliği içerisinde sektörün ihtiyaç duyacağı ara elemanı yetiştirmektir.
 
Mezunların istihdam alanları:
 
Tekstil ülkemizde yaygın olan sektörlerin başında gelmekte ve bu alanda oldukça geniş bir istihdam alanı bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olanlar, kamu kurumlarının tekstil atölyelerinde, özel sektörlerdeki tekstil işletmelerinde tasarım, yönetim, planlama ve üretim bölümlerinde veya kendi açacakları atölye/işletmelerinde çalışabilirler. Bu alanda eğitim alanların geniş bir çalışma imkanı bulunmaktadır.