Genel Bilgiler
Misyon
Mesleki etik değerlere sahip, çevre konularına duyarlı, değerlerine sahip çıkan, sürekli kendini yenileyerek modern dünyanın gereklerini yerine getiren, elektrik ve enerji konularında pratik ve teorik bilgilerle donanmış, çalışkan, üretken, uluslararası nitelikte bir insan gücü yetiştirmektir. Ayrıca bölgemizin sanayisi ile işbirliği içinde çeşitli projeler geliştirerek üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek, bilimsel bilgi üretmek ve ulusal / uluslararası alanda yaymak, kalite standartlarında eğitim-öğretim yapan öncü bir meslek yüksek okulu  haline gelmektir.

Vizyon
Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek, çevreye duyarlı, evrensel değerlere bağlı, çağın gereksinimlerini algılayan, genel kültüre, teknik bilgiye ve donanıma sahip insan gücünü enerji sektörünün beklediği kalite felsefesinde yetiştirmektir.
 
Hedeflerimiz
  • Misyonumuzu ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için ulaşılması gereken kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri planlayarak hayata geçirmek
  • Sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış, uygulama becerisi yüksek mesleki teknik elemanlar yetiştirmek
  • Toplumsal değerlere saygılı, araştırmacı, yaratıcı, girişimci ve uzlaşmacı öğrenciler yetiştirmek
  • Çağın ve toplumun hızla değişen teknik gereksinimlerini karşılayacak mekanizmalar geliştirmek
  • Ülkemizin, ilimizin ve bölgemizin gelişmesi için projeler geliştirmek ve araştırmalar yapmak
  • Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek
  • Yüksek kalite standartlarında eğitim-öğretim yapmak
 
Mezunların İstihdam Olanakları
  • Devlet kurumları, Fabrikalar, Havalimanları, Hastaneler, Belediyeler, Elektrik Üretim santralleri, Elektrik Dağıtım Şirketleri ve tasarım-prototipleme-tersine mühendislik konuları üzerine iş yapan tüm şirket ve çalışma gruplarında iş imkanı bulabilmektedirler.
  • Öğrenciler önlisans eğitimlerini tamamladıklarında ÖSYM tarafından her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek, DGS kataloğunda belirtilen alanlarda ilgili Fakültelere geçiş yapmak suretiyle lisans eğitimine devam edebilirler.
 
Tarihçemiz
Ülkemizin ve bölgenin enerji sektöründeki teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Elektrik ve Enerji Bölümü Batman Üniversitesi Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020 yılında kurulmuştur. Akademik kadro olarak dört  öğretim elemanından oluşan bölümümüz bünyesinde bulunan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojileri Programı ile eğitim-öğretimi sürdürmektedir.