Program Başkanının Mesajı

Bölüm Başkanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu bağımsız kampüsü ile Batman ilinin en büyük ilçesi olan Kozluk’ta yer almaktadır. İnşaat Bölümü olarak şuan Yapı Denetimi Programımız aktiftir. Yapı Denetim Programı eğitim-öğretim dili Türkçe olan iki yıllık bir programdır. 2012 yılında kurulan Yapı Denetim Programı ilk öğrencilerini Eylül 2014 yılında almış ve ilk mezunlarını da Haziran 2016 yılında gururla vermiştir.

Medeniyet teriminin en büyük temsilcilerinden olan İnşaatçılar bu kutsal mesleği hakkıyla yerine getirmek için bir takım özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bunun için Yapı Denetimi Teknikeri, modern yapı malzemelerini, ölçüm tekniklerini, yapım yöntemlerini ve yönetim araçlarını hızlı bir şekilde kullanabilen, yapı projeleri konularında yetkin, yönetim kabiliyeti yüksek, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın bireyler olması gerekir.

Yapı Denetimi Programı iş olanakları genellikle özel sektörde yoğunlaşmış olup mezunları, iş hayatında genellikle mühendislerle birlikte çalışırlar. Ayrıca hazır beton tesisleri, yapı denetim kuruluşları, özel mühendislik büroları ve yapı malzemesi laboratuvarları, yapı denetimi uzmanı çalıştıran işletmelerden bazılarıdır. Bu işletmeler dışında belediyeler de Yapı Denetimi bölümü mezunu adaylara iş imkanı sunmaktadır. Yapı denetimi, hem büroda hem de şantiyede çalışmayı gerektiren bir alandır.

Genç akademik kadromuz alanında uzman, tecrübe sahibi ve bilimsel faaliyetler konusunda oldukça aktif olup öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sapihtir. Siz değerli öğrencilerimize gerek akademik gerek çalışma hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve becerileri kazandırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalıştığımızı ve sizlere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.

Sevgilerimle
Dr. Öğretim Üyesi
İbrahim Halil DEMİREL