Genel Bilgiler

İNŞAAT BÖLÜMÜ
Yapı Denetimi Programı
Misyon

Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü teknolojiyi yakından takip eden yenilikçi düşünceye sahip, düşünen, sorgulayan, bilimsel ve teknik düşünme ve analiz yeteneklerini kazanmış, edindiği bilgi ve beceriyi her alanda toplum yararına etkin biçimde kullanabilen, öğrendiklerini uygulama alanlarına aktarabilen, inşaat sektöründeki diğer disiplinlerle birlikte çalışma becerisine sahip, evrensel değerlere inanan, üstün nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi ve bilimsel üretkenliği kendisine görev edinmiştir.

Vizyon

Öğrencilerimiz mezun olduklarında kamu ve özel sektörde; gerek büroda, gerekse şantiyede inisiyatif alarak her iki çalışma ortamında da yapılması gereken işleri sevk ve idare edebilen ve bu amaçla ihtiyaç duyulacak stratejileri geliştirebilen ve uygulayabilen, alanıyla ilgili teknolojiye vakıf ve bunları sürekli yenileyebilen; iş dünyasında en çok aranılan teknik elemanlardan olacak şekilde mesleki bilgilerle donatılmış, nitelikli, yenilikçi, çağdaş, girişimci, kendine güvenen, uluslararası düzeyde bilgilere sahip mezunlar yetiştirmektir.

Genel Bilgiler

Kozluk Meslek Yüksekokulu Yapı Denetim Programı; Yapılarda, uygun malzeme ve donatı kullanımı, tasarımı, yönetimi ve denetimi konuları bilen, Malzeme ve beton deneylerini yapan. Yapıların zemin incelemesi çalışmalarını deneyleri ile birlikte yapan. Su yapıları, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu konularında bilgili olan ve bunların projelerini okuyabilen. Şantiye organizasyonunu yapabilen, iş programı hazırlayabilen, sözleşme yönetimini bilen. Metraj-keşif ve hak ediş hazırlayabilen. CAD tasarım programlarını ve binaların statik ve betonarme hesaplarının paket programlarını kullanabilen. Karayolu uygulama projesi hazırlamasını ve yol yapım tekniklerini bilen. Çelik, ahşap ve prefabrike yapıların tasarım ilkelerini bilen, projelerini okuyup uygulayabilen Yapı Denetim Teknikerleri yetiştirmeyi amaçlar. Yapı Denetim Programı öğrencileri 4.yarıyıl sonunda Dikey Geçiş sınavı (DGS) ile dört yıllık İnşaat Mühendisliği lisans programına geçiş yapabilirler.