Genel Bilgiler

Bölümdeki Program

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Programın Amacı

Eğitim dili Türkçe olan programımızın ana amacı, İngilizce dil eğitimi desteği ile mezunlarımızın özel sektör veya kamu kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu, sorunları çözebilen, analitik düşünme yeteneği kazanmış, birikimli meslek mensuplarını yetiştirmektir. Rekabetin küreselleştiği günümüz ekonomi hayatında işletmelerin başarısında önemli katkısı olan etkenlerden biri de etkili bir muhasebe sistemine sahip olmaktır. İş ve ekonomi dünyasının hızla değiştiği bir ortamda, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencileri gerekli mesleki bilgileri sergileyebilecek ve kendilerini değişen koşullara uyarlayabilecek bir birikim ve yetkinliğe sahip olan meslek mensupları olma hedefiyle yetiştirilmektedir. Muhasebe ve vergi Uygulamaları programında öğrencilerimizin mesleki eğitimi amacının yanı sıra sorumluluk sahibi, mesleki ve sosyal etik bilincine sahip, kendini yenileyebilen ve yaşam boyu öğrenmeyi prensip olarak kabul etmiş kişiler yetiştirmektir.

İş Olanakları

Birçok farklı sektör veya iş alanında bir muhasebe bölümü mutlaka bulunmaktadır. Bu sebeple; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programından mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğunun iş bulabilmesi kolay olmaktadır. Ayrıca günümüz muhasebe uygulamalarında büyük oranda bilgisayar programları kullanılmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar paket program dersleri yeterli ve nitelikli sınıflarda alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilmektedir.

Dikey Geçiş Olanakları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programını bitirmiş olan öğrenciler "Ön Lisans Diploması" almaya hak kazanırlar. Program mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eşdeğer lisans bölümlerine geçiş yapabilirler.