Genel Bilgiler

Bölümdeki Program

Özel Güvenlik ve Koruma

Programın Amacı

Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programının amacı özel güvenlik personeli olarak çalışmak isteyenlerin akademik eğitim almak suretiyle bir özel güvenlik personelinin sahip olması gereken bilgileri kazanmış, uygulamak durumunda olduğu başlıca kanunları bilen, temel hak ve özgürlüklere saygılı elemanlar yetiştirmektir.

Dikey Geçiş Olanakları

Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2021 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunların faaliyet alanları; toplantı, konser, spor karşılaşması, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler, hava meydanı, gar, liman, terminal, üniversiteler, bakanlıklar gibi kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, bankalar gibi özel kişilere ait işletmelerdir. Özel güvenlik personeli bu faaliyet alanlarında polis ve jandarmadan oluşan genel kolluk personelini tamamlayıcı şekilde kamu güvenliğinin sağlanmasından sorumludur. ​​