Genel Bilgiler

Bölüm: Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri
Program: Çocuk Gelişimi
Programın Tarihçesi
Çocuk Gelişim Programı 2006 yılında ikinci öğretime, 2015 yılında ise normal öğretime öğrenci almaya başlanmıştır. 2019 yılında Meslek Yüksekokulu’nun Sosyal Bilimler MYO ve Teknik Bilimler MYO olarak bölünmesinden sonra Sosyal Bilimler MYO çatısında normal öğretimde 70, ikinci öğretimde 60 kişilik kontenjan ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Programın Amacı
Çocuk Gelişimi Programının amacı; yaşam boyu eğitim ilkesiyle, bilgi çağı ve iş yaşamının gereklerine uygun ve çağdaş öğretim yöntemleri ile yaşam becerileri kazandırmaya yönelik bir eğitim hizmeti sunmaktır. Programdan mezun öğrencilerin araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunmayı arzulayan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, sahip olduğu donanımı kullanan, özgür fikirlere sahip bireyler olmaları ve iş hayatına bu vizyon ile katılmaları hedeflenmektedir.
Eğitim-Öğretim
Öğrenciler 1. sınıfta 42 saat teorik, 2. sınıfta ise 33 saat teorik, 10 saat uygulamalı olmak üzere toplam 34 dersten 80 kredi, 120 AKTS ders alıp başarılı olmaları ve ağırlıklı genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,00 olmaları halinde mezun olabilmektedirler.
İş Olanakları
Yeterli bilgi, beceri ve donanımla mezun olan çocuk gelişimi mezunları; resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında ve çocuk kliniklerinde çalışabilmektedirler.