Genel Bilgiler
BÖLÜMDEKİ PROGRAMLAR
İç Mekan Tasarımı Programı

BÖLÜMÜN AMACI
Günümüzde teorik ve pratik bilgiyi görsel bir sistem içinde sunan ve soruna, yapacağı tasarım ile çözüm getiren tasarımcılar yetiştirmek önem kazanmaktadır. Bunun için tasarım kurallarını uygulayıp yorumlayabilen, değişik kültürel ortamlarda çalışabilen gerek ulusal gerekse uluslararası tasarım bilgisine hakim uygulamacılar bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu sebeple, Tasarım Bölümü’nün amacı, yeni teknolojilere ve güncel gelişmelere hakim öğrenciler yetiştirmenin yanında, teorik ve kuramsal dersler ile desteklenen ders programları ile sadece teknik eleman değil, profesyonellik yolunda gerekli temel alt yapıya sahip bireyler yetiştirmektir

MİSYON
Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Programı, İç mekân tasarımı alanın, bireyin karakterine uygun olarak tasarlanması ve iç ortamın estetik, işlevsel ve psikolojik yönlerini sorgulaması ile oluşmaktadır. Günümüzde farklı yaşam biçimlerinin ortaya çıkması, teknolojik bilginin sürekli artması ve değişen sosyal değerler sonucunda yeni gereksinimler ortaya çıkmıştır. Günümüz ve geleceğin tasarımcılarının toplumun sosyal ve kültürel haklarına, kültürel mirasa ve doğaya saygılı bir dizayn anlayışına sahip olması, iç mekanların yapı ve kent dokusuyla ilişkisini gözeten tasarımlar ortaya koyması, bunun yanı sıra ihtiyaç duyulan fonksiyonunu yitirmiş yapı ve malzemelerin yeniden kullanılması ve korumaya değer eski eserlerin iç mekanlarına özgün tasarımlar yapması beklenmektedir.

VİZYON
Uluslararası standartlara sahip, tercih edilen, tasarım olgusunun toplumda anlamını bulmasına öncülük eden örnek bir bölüm olmaktır. Bu doğrultuda sorunlar karşısında yılmayan bireyler yetiştirmek üzere hayal gücüne sahip, yetenekli ve başarma kararlılığı olan öğrencilere, Tasarımı Bölümü bünyesinde kendini geliştirme imkanı sunulmaktadır. Ayrıca öğrencinin hem seçmiş olduğu uzmanlık alanına hem de kültürel ve eğitsel hayata özgün katkılarda bulunması hedeflenmektedir.