TPIC Kurtalan Kule Sahasına Teknik Gezi
04 Mayıs 2026, Pazartesi

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü olarak, TPIC bünyesinde Kurtalan’da bulunan kule sahasına teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen bu teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz, petrol arama ve üretim faaliyetleri, sondaj kulelerinin çalışma prensipleri ve sahada kullanılan ekipmanlar hakkında yerinde bilgi edinme fırsatı bulmuştur. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile çevresel koruma süreçleri hakkında yetkililer tarafından detaylı bilgilendirme yapılmıştır.

Söz konusu geziye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Yaşar, bölüm hocaları; Doç. Dr. Hasan SAYĞILI, Doç.Dr. Hayriye ARAL ve Doç. Dr. Mutlu CANPOLAT katılım sağlamıştır.

Bu gezi, öğrencilerimizin teorik bilgilerini sahada gözlemleme imkânı bulmalarını sağlamış, enerji sektörü ve kimya teknolojileri arasındaki ilişkiyi daha iyi kavramalarına katkıda bulunmuştur. Geziye katkı sağlayan kurum yetkililerine ve emeği geçen tüm akademik personele teşekkür ederiz.