Gıda İşleme Bölümü
Bölümdeki Programlar
  • Gıda Teknolojisi Programı
Tarihçe
Gıda Teknolojisi Programı; Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur. Programımız 2019 yılından itibaren de, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 
Bölümümüz bünyesinde 2 adet Doktor Öğretim Üyesi ile 2 adet Öğretim Görevlisi olmak üzere 4 adet öğretim elemanı bulunmaktadır.

Amaçlar
Gıda Teknolojisi Programı; gıda üretim tesislerinde nitelikli eleman gereksiniminin karşılanması için teorik ve pratik bilgi ile donanımlı teknik eleman eğitimini amaçlayan, örgün öğretimde eğitim veren dört yarıyıllık bir meslek yüksekokulu programıdır.
Gıda Teknolojisi Programı, gıda sanayinde hammaddelerin üretiminden başlayarak tüketici tarafından kullanımına kadar uzanan gıda zinciri içinde ara eleman olarak işlev üstlenebilecek gerekli bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Hedefler
Gıda Teknolojisi Programının Hedefi; meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilen, mesleki araştırma yeteneklerini geliştiren, araştırma yöntemlerini kullanarak sunu, deney raporu, proje hazırlayabilen, yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştiren, bağımsız çalışmada karar verebilen, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilen, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olan, hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştiren bireyler oluşturmaktır.

Misyon ve Vizyon
Gıda endüstrisindeki kuruluşlarının ihtiyacı olan ve bir işletmenin tüm gıda güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek bilgi, beceri ve yetkinlikte “gıda teknikeri” yetiştirmek programın misyonudur.
Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, teorik olarak gördüğü dersleri uygulamalı olarak pekiştirmek için laboratuvar imkanlarına sahiptir.

İstihdam Olanakları
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler,  İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarları, özel gıda laboratuvarları,  gıda üretimi yapan tüm gıda işletmeleri, gıda depolaması ve paketlemesi yapan firmalar,  gıda katkı maddeleri üretimi ve pazarlaması yapan firmalar,  gıda ambalajı üreten firmalar, hazır yemek işletmeleri,  fast  food gıda üretimi ve satışı yapan firmalar mezunlarımızın çalışma alanlarını kapsamaktadır.