Genel Bilgiler
El Sanatları Bölümü; 
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı 
Geleneksel El Sanatları   olmak üzere 2 programdan oluşmaktadır. 


KUYUMCULUK ve TAKI TASARIMI, önlisans programı (Bologna Süreci Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi’nde kısa düzey, TYYÇ’de beşinci düzey), mesleki eğitim ve uygulama ağırlıklı bir önlisans programı olup, özellikle, iş dünyasının ilgili olduğu alan ve düzeyde ihtiyaçlarını karşılamak ve mezunlarına bu alanda istihdama yönelik temel düzeyde bilgi ve pratik uygulama yeterlilikleri kazandırmak için tasarlanmıştır. Programın, “Eğitimde Uluslararası Standart Sınıflandırması (ISCED) 2011" ve “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)”ne göre sınıflandırması ve eğitim alan kodları aşağıda verilmiştir:

•ISCED Eğitim Alan Kodu: 21 - Sanat
•ISCED Program Yeterlilik Düzeyi: 5, Categorisi (Profili): 55, Alt Categorisi: 554 - Mesleki eğitim ağırlıklı önlisans derecesi

•Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Temel Alan Kodu: 21 - Sanat
•Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Yeterlilik Türü (profili): Mesleki eğitim ağırlıklı önlisans derecesi

Geleneksel El sanatları kişinin kendi elleriyle üretimde bulunduğu hobi ve faaliyetleri kapsayan bir sanat dalıdır. Geleneksel El Sanatları kültür değerlerin yaşatılması ve korunmasında rol üstlenmekte, toplumların yaşayışları, inançları ve ekonomik olanakları hakkında bilgi vermekte ve özgün, otantik ve yöresel özellikler bulundurmaktadır. El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, örtünmek ve korunmak amacı ile ilk örneklerini vermiştir.