Doğu Zemin Laboratuvarına teknik gezi
03 Mayıs 2024, Cuma

Üniversitemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul bünyesinde bulunan Sondaj Teknolojisi Programı 2. Sınıf Zemin ve Maden Sondajcılığı ve Sondaj Tekniği-II uygulama dersleri kapsamında 02.05.2024 tarihinde Batman ilinde alanında tek olarak faaliyet gösteren “Doğu Zemin Laboratuvarı” nı ziyaret ettik.
 
Teknik gezimizde bölümümüz hocaları tarafından yürütülen derslerde teorik bilgilerin ışığında sahada yapılan çalışmaların devamında izlenmesi gereken zorunlu deneylerin yerinde öğretilmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin zeminden ve sondajlarla alınan karot ve diğer numunelerin laboratuvarda önemli mühendislik deneyleri için işlemlerden geçtiğini, yapı binaları ve diğer büyük ölçekli betonarme yapıların zeminlerinin sağlamlık testlerinin nasıl yapıldığına ait gözlemlemeleri, işimizin aslında çok ciddi ve dikkat gerektirecek ölçüde hassas olduğunun bilincinde olunması gerektiğini anlamaları hedeflenmiştir.
  
Bu etkili, verimli bilgilerden ve öğrencilerimize zaman ayırdıkları için Jeoloji Yüksek Mühendisi Mehmet Emin TUTUŞ, Jeoloji Mühendisi Habip AKGÜL ve Doğu zemin Laboratuvarı ekibine katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.