Bölüm Başkanı Mesajı



Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle hepinizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim akademik yılınızı hoş geldiniz diyerek kutluyorum.

Turizm sektörü gün geçtikçe büyümekte ve gelişmektedir. Bu nedenle, turizm rehberliği alanında eğitim alan öğrenciler olarak büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu unutmamalıyız. Bizler, ülkemizi ve kültürümüzü ziyaret eden turistlere rehberlik yaparak onlara unutulmaz deneyimler sunma görevini üstleniyoruz. Bu nedenle, Turizm Rehberliği Bölümü’nde hem teorik bilgilerinizi hem de pratik becerilerinizi geliştireceğiniz derslerle karşılaşacaksınız. Turizm sektörüne yönelik yenilikleri takip etmek ve teknolojik gelişmeleri yakından izlemek, başarınızı artıracaktır.

Ayrıca, başta birinci yabancı dil olarak İngilizce, sonra Almanca veya Fransızca yabancı dillerinden birini ikinci yabancı dil olarak öğrenmeniz büyük önem taşımaktadır. Çünkü turizm sektörü uluslararası bir niteliğe sahiptir ve farklı kültürlerle etkileşim içerisinde olacaksınız. Yabancı dil bilginizi artırmak için ekstra çaba sarf etmeniz, sizleri diğerlerinden farklı kılacaktır.

Turizm Rehberliği eğitim-öğretimin önemli bir diğer deneyimini de staj oluşturmaktadır. Staj, mesleki deneyim kazanmanızı sağlayacak ve turizm sektöründe gerçek çalışma ortamını keşfetmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, stajlar sırasında iş ilişkileri kurma ve network oluşturma fırsatları sunar. Bu bağlamda, staj yerlerinizi seçerken kurumsal işletmeleri seçmeniz, size daha iyi sektör deneyimi kazanmanızı sağlayacaktır. Yurtiçi stajların yanında, size yurt dışı eğitim ve staj imkanları sunmak için elimizden geleni yapmaktayız. Yurt dışında Macaristan’da ve Portekiz’de Erasmus + değişim programına katılarak bir veya iki dönem yurt dışında okuyabilirsiniz. Bununla birlikte, Erasmus + programıyla Avrupa ülkelerin birinde yurt dışı stajı yapma imkânınız bulunmaktadır. Bu imkan size, turizm sektörünü daha geniş bir perspektiften keşfetmenize, uluslararası deneyim kazanmanıza ve kültürel farklılıkları anlamanıza olanak sağlayarak daha donanımlı bir turizm rehberi haline getirecektir.

Son olarak, disiplinli bir çalışmayla, sekiz dönem boyunca, hem yabancı dillerinizi hem de mesleki ve akademik hedeflerinize odaklanmanızı ve kendinizi sürekli geliştirmenizi tavsiye ederim. Turizm sektörü dinamik ve uluslararası yapıya sahip bir sektördür ve rekabetin yoğun olduğu bir alandır. Bu nedenle, kaliteli bir eğitim almanın yanı sıra kişisel gelişiminize de önem vermeniz gerekmektedir.

Yeni akademik yılın her birinize başarılar getirmesini dilerim. Eğitim hayatınız boyunca bölümümüzün sizlere sağlayacağı bilgi ve becerilerle turizm sektöründe başarılı bir geleceğe sahip olacağınıza inanıyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Doç. Dr. Feridun DUMAN

Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı