1 |
22.10.2024 |
Turizm Fakültesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıf öğrencileri için tanışma ve bilgilendirme organizasyonu gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reşat Arıca’nın katıldığı neşeli organizasyonda gastronomi bölümü ve sektörde istihdam imkanları da konuşuldu. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
2 |
22.10.2024 |
Avrupa Komisyonu Horizon Avrupa ''HORİZON-MSCA-2023-CITIZENS-01-01: European Researchers' Night and Researchers at Schools 2024-2025'' çağrısı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün başvuru sahibi ve Batman Üniversitesinin paydaşı olduğu ''Researchers' Night for Citizens & Researchers' Meeting for Science and Art Centers'' isimli projede araştırmacı olarak görev yapan Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatlatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reşat Arıca; proje kapsamında eğitimde yenilikçi teknolojiler konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
3 |
15.10.2024 |
Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöresel yemeklerin tescili kapsamında, Prof. Dr. M. Onur GÜLBAHAR, Doç. Dr. Feridun DUMAN ve Özcan ÇİCEK 09.10.2024 tarihinde Hasankeyf Havdel Tatlısı ve Hasankeyf Hilve Kahvesi tescil sürecini yürüttüler. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
4 |
14.10.2024 |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Reşat Arıca, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği'nin (TÜRES) açılışına katıldı. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
5 |
02.10.2024 |
Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Onur GÜLBAHAR ve Doç. Dr. Feridun DUMAN Batman yöresel yemeklerin tescili kapsamında, Gercüş Helavi Tatlısı ve Gercüş Sumak Şerbeti için 26.09.2024 tarihinde Gercüş İlçesinde yöresel yemek tescil faaliyetlerine katılmışlardır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
6 |
04.09.2024 |
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, TRT Kurdi'de canlı yayınlanan ses yarışmasında Turizm Rehberliği bölümü öğrencimiz Hayrunisa Sesli Türkçe kategorisinde üçüncü oldu. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
7 |
13.08.2024 |
Turizm Fakültesi toplumsal fayda faaliyetleri kapsamında, Prof. Dr. M. Onur GÜLBAHAR ve Doç. Dr. Feridun DUMAN Batman yöresel yemeklerin tescili için 02.08.2024 tarihinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Sason Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) organizasyonuyla Sason yöresel yemeklerinden “Binard Yemeği” ve “Kahk Tatlısı” yöresel yemek tescil çalışmalarına katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
8 |
05.08.2024 |
Turizm Fakültesi toplumsal fayda faaliyetleri kapsamında, Doç. Dr. Feridun DUMAN Batman yöresel yemeklerin tescili için 30.07.2024 tarihinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Kozluk Halk Eğitim Merkezi organizasyonuyla Kozluk yöresel yemeklerinden 'Şortan (Gebol) Çorbası ve Yılan Yuvası Yaprağı Çorbası'nın yöresel yemek tescil çalışmalarına katılmıştır. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
9 |
30.07.2024 |
Üniversitemizde çalışmalarına başlanan "Kurumsal Akreditasyon Programı" kapsamında, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı/Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Necmettin SEZGİN, Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Bayram DEMİR ve Üniversitemiz Kurumsal Akreditasyon Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Feridun DUMAN tarafından İstanbul Medipol Üniversitesine kurumsal paydaş ziyareti düzenlendi. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
10 |
30.07.2024 |
Fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü akreditasyon almaya hak kazandı. Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ulusal ve uluslararası ölçütler kapsamında değerlendirilen fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü akredite edildi. Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin artırılmasına katkı sağlama, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tercih edilebilirliği sağlama, akreditasyon kuruluşları için rol model olma amaçlarıyla faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen TURAK’tan belgeleri, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar teslim aldı. Akreditasyon belgeleri daha sonra TURAK adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e takdim edildi. Batı Raman Kampüsü Rektörlük binasında gerçekleşen takdim törenine, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Arıca ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feridun Duman katıldı. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
11 |
29.05.2024 |
Turizm Rehberliği Bölümü Akreditasyon Belgesi |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |
12 |
02.05.2024 |
29-30 Nisan günlerinde fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Abdülkadir Çorbacı ve Doç. Dr. Reşat Arıca'nın organize ettiği iki seminer düzenlendi. Güney Florida Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu ve Doç. Dr. Faizan Ali'nin konuşmacı olarak katıldığı seminerlere, Hasankeyf MYO ve Turizm Fakültesi öğrencileri ile Batman Üniversitesi akademik/idari personeli katılım gösterdi. "Dünya Turizminde Son Trendler, Teknolojik Gelişmeler, Fırsatlar ve Zorluklar" ile "Why do Research Paper get Rejected? A Methodologhy Pespective" konularının konuşulduğu seminerler oldukça verimli geçti. Misafir hocalarımıza katkıları için teşekkür ediyoruz. |
Gastronomi̇ ve Mutfak Sanatları Bölümü |