Tarihçe
Fakültemiz, 01.02.2010 tarih ve 2010/103 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak kurulmuştur. Yüksekokul kuruluş aşamasında; “Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği”, “Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği”, “Konaklama İşletmeciliği ve Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği” bölümleri açılmıştır.
2021 yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Fakültesi’ne dönüştürülmüştür. Turizm Fakültesi bünyesinde; “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, Rekreasyon Yönetimi”, “Turizm İşletmeciliği” ve “Turizm Rehberliği” bölümleri mevcuttur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 40 öğrenci kontenjanıyla öğrenci kabul etmiştir.