Misyon ve Vizyon
Misyon ve Vizyon
Grafik tasarım yaratıcı bir biçimde mesaj iletme kaygısı taşıyan, bir kavramı veya bir fikri görselleştirmek için metinlerin ve gösellerin görülebilen bir yüzeyde düzenlenmesini içeren süreçtir. İletişim dünyasının gelişmesiyle birlikte grafik tasarımın tanımı da güncellenmeye devam etmektedir. Bu bağlamda grafik tasarım bölümünde gelişen teknoloji ve iletişim standartlarına uyum sağlayabilen, yenilikçi, yaratıcı, özgür ve özgün düşünebilen, etik değerlere önem veren, sorgulayan, bilinçli, evrensel fikirlere sahip bireyler yetiştirmek amaçlamaktadır.
Çağın gereksinimlerine uygun bir ortamda, uluslararası ölçekte tercih edilen, bireysel ve kolektif çalışma ortamlarına uyum sağlayabilen, sanat ve iletişim alanında yetkin bireylerin yetişmesinde söz sahibi bir kurum olmak hedeflenmektedir.
Grafik tasarım mezun olan öğrenciler reklam ajanslarında, tasarım stüdyolarında tasarımcı ve sanat yönetmenliği kimliği ile çalışabilecekleri gibi, kendi tasarım atölyelerini kurarak özel çalışma ortamlarında üretim yapmaya devam edebileceklerdir.