Bölüm Başkanı'nın Mesajı
Yaratıcı sanat ve medya iletişim araçlarının en yoğun üretildiği ve tüketildiği bir yüzyılda yaşıyoruz. Her geçen gün evrensel değerlerle bezenmiş insan ve doğa yaşamları, bu iletişim araçları ile biçimleniyor. Evrensel ve etik değerleri içeren, her türlü yaşama saygılı ve iklim değişikliği sürecinde acil oluşumların bilincinde eğitim ve öğretim misyonunu oluşturmak birim olarak en ana amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda, farklı sanat ve çoklu bilgi biçimi ile üretilen video, film, belgesel ve bunun gibi birçok medya mecrası hem teknik hem kaliteli içerik üzerine eğitim vermeyi amaçlamaktayız. Bu bağlamda birimimiz eğitim öğretim, etkinlik, paydaş ortaklıkları bağlamında projeler yürütecektir.
 
Birimimizin ana misyonu, Sinema/Tv gibi yaratıcı sanatlar ve medya iletişim alanlarını buluşturan bir disiplinin kaliteli eğitimini vermektir. Birimimizin misyonu, ulusal ve uluslararası standartlarda sinema, film ve tv alanlarında iş imkanı bulabilecek, ayrıca; lisansüstü eğitimlerine katılabilecek mezun yetiştirmektir. Birimimiz, Batman Üniversitesi bünyesinde video ve medya projelerine de destek vermektedir. Birimiz, üniversite dışında Batman ve yakın şehirlerdeki yerel aktörler ve kurumlarla paydaş olma konusunda projeler geliştirmektedir.
 
Birimimiz 2023 - 2027 dönemlerinde; eğitimin kalitesini çoklu bir öğretim kadrosu ile zenginleştirmek, lisansüstü programlar kurmak, Erasmus/Farabi değişim programında yer almak, teknik olanaklarımızı geliştirmek, yerel ve uluslararası paydaşlar ile ortak projeler kurmak, mezun öğrencilerimizin kariyer takibini yapabilmek ve destek olmak, yaratıcı projeler için ortak fon yaratmak, birimizin altyapısını güçlendirmek, ulusal ve uluslararası etkinlikler organize etmeyi planlamaktadır.