Genel Bilgiler

Sanat tarihi mimari, resim, el sanatları konusunda tarihin başlangıcından beri ortaya çıkan sanatsal olayları, kültür etkileşimlerini, akımları, eserlerin oluşum sürecini irdeleyip inceleyen bilimdir. Sanat Tarihi mezunları geniş bir iş yelpazesinde istihdam edilebilmektedir. Programdan mezun olanlar, Restorasyon ve konservasyon alanında çalışan firmalar, mimarlık ofisleri, arkeolojik kazılar, müzeler, belediyeler, kültür bakanlığı gibi özel ve kamu kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip olacaktır.

Bölümün Misyonu

Bilimsel gelişmelere açık araştırmacılar yetiştirerek, sanat tarihi alanındaki araştırmaları ve çalışmaları uluslararası platformlara taşımak. Sanat Tarihi açısından zengin olan Türkiyede kültür varlıklarının ve sanat değerlerinin korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere aktarımını yapmak. Sanatsal ve kültürel açıdan donanımlı ve analitik yeteneği yüksek öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası ortamlarda çeşitli bilimsel çalışmalara yönlendirmek. Ülkemizde ele geçen çeşitli kültürel ve sanatsal eserlerin belgelenmesini sağlayarak, bilgi üretimini evrensel düzeye taşımak. 

Bölümün Vizyonu

Bölümümüzün eğitim programlarını çağdaş bilgi teknolojileri ile desteklemek ve uluslararası düzeyde bilgi üretilmesini sağlamak ve uluslararası seviyede diğer bölümlerle paydaş hale gelmesini sağlamak ana vizyonumuzdur.