Genel Bilgiler

Genel Tanıtım
28 Mayıs 2007 tarihinden bugüne ülkemize akademik platformda katkı saÄŸlayan üniversitemizin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Amerikan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ve Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dallarını bünyesinde bulundurmaktadır. Åžu an için sadece Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı aktif olarak öÄŸrenci almaktadır. Anabilim Dalımızın amacı, Ä°ngiliz dili, edebiyatı ve kültürünü incelemek, öÄŸrencilere bilimsel araÅŸtırmacı niteliÄŸini kazandırmak ve öÄŸrencilerin yazılı ve sözlü Ä°ngilizcesini geliÅŸtirmektir. 
Bölümümüzde ayrıca düzenli olarak tiyatro etkinlikleri, konferanslar ve zaman zaman kültürel geziler düzenlenmesi hedeflenmektedir. Bölüm tarafından yürütülen konuÅŸmalar ise  gerek Bölümümüz öÄŸretim elemanları ve öÄŸrencileri ile birlikte, üniversitemizin diÄŸer bölümleri ve baÅŸka üniversitelerden gelen konuÅŸmacıları buluÅŸturmaktadır.
Bölümde, Ä°ngiliz dili ve eÄŸitimi, eÄŸitim metodolojisi, dilbilim, ÇaÄŸdaÅŸ Ä°ngiliz, Ä°rlanda, Amerikan Edebiyatları, Ä°ngiliz ve Amerikan kültürü, kadın edebiyatı, tiyatro, kültürel çalışmalar, sömürgecilik ve sömürgecilik sonrası dönem çalışmalarını da içeren öÄŸretim uygulanmaktadır. Derslerde sınıf içi tartışmalar, öÄŸrencilerin hazırladığı dönem ödevleri ve sınıf içi çalışmalar, ders sorumlularınca verilen bilgiler kadar önem taşımaktadır.  DeÄŸerlendirme, sınavlar ve sınıf içi katılımlara dayalı olarak yapılmaktadır.  Bölüm programlarının tamamında eÄŸitim dili Ä°ngilizcedir.
 
 
Misyon Vizyon
Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı programının amacı; Ä°ngiliz Filolojisinin her alanında hizmet verebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donatılmış, etik deÄŸerleri özümsemiÅŸ, dünya gerçeklerinin farkında olan ve hayat boyu öÄŸrenmenin önemini benimsemiÅŸ çaÄŸdaÅŸ filologlar yetiÅŸtirmektir. 4 yılda toplam 8 yarıyıla uygun tasarlanan Lisans Programı, öÄŸrencilere ileri düzeyde dil becerisi, edebi kavramlar, edebiyat tarihi, edebiyat ve eleÅŸtiri kuramları, kültür alanına dair temel bilgi ve dil, edebiyat, eleÅŸtiri ve kültür incelemeleri alanlarında mesleki yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir.
Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları için çeÅŸitli kamu kuruluÅŸlarında (TRT, DışiÅŸleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli EÄŸitim Bakanlığı vb.), yayınevleri, magazin dergileri, edebiyat ve kültür dergileri, gazeteler, film stüdyoları ve uluslararası kuruluÅŸlarda, Avrupa TopluluÄŸu ile iliÅŸkili kurum ve projelerde iÅŸ olanakları bulunmaktadır. Mezunlar, çeviri becerilerini geliÅŸtirerek tıp, mimarlık, ekonomi, arkeoloji, otomotiv, hukuk gibi kendine has terminolojisi olan alanlarda yazılı-sözlü çevirmen olarak çalışabilirler. Ayrıca turizm sektöründe çalışabilirler. Formasyon sertifikası alarak kamu ve özel kuruluÅŸlarda öÄŸretmenlik yapabilirler. Bölüm mezunları kariyerlerini akademik alanda (Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde) sürdürerek alandaki bilimsel çalışmalarını üniversite çatısı altında sürdürebilirler.
 
 

 

DiÄŸer Bilgiler için tıklayınız: 
https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=01&curSunit=14