Bölüm Tanıtımı
Bölümümüz 07.12.2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Kararı ile kurulmuş olup; bu yıl içerisinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında I. Öğretim ve II. Öğretime öğrenci alınmasına ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans programının açılmasına izin verilmiştir.

Bölümün Misyonu
Jeoloji Mühendisliği Bölümü; evrensel ve mesleki etik değerleri ilke edinerek, bilim ve teknolojiyi esas alarak, yeraltı (petrol, su, maden gibi) ve yerüstü (baraj, tünel, yol gibi) zenginliklerimizi araştırmaya, incelemeye, insanların yararına sunmaya ve bunlara ait sorunları mühendislik bakış açısıyla çözmeye, bilimsel araştırma ile bilgi ve birikimini toplum yararına sunmaya odaklanmıştır.

Bölümün Vizyonu
Giderek güçlenen akademik kadrosu ve son teknolojiye sahip olacak laboratuvarıyla; meslekle ilgili ulusal ve uluslararası her türlü etkinlikte söz sahibi, ileri düzeyde bilgi ve birikim sahibi, bilimsel ve mühendislik yaklaşımlarıyla sorun çözme becerisi olan, ülkenin temel değerlerine bağlı yerbilimciler yetiştirmektir.

Anabilim Dalları
Jeoloji Mühendisliği Bölümü; Genel Jeoloji, Maden Yatakları-Jeokimya, Mineraloji-Petrografi ve Uygulamalı Jeoloji Anabilim dalı olmak üzere 4 ana bilim dalından oluşmaktadır. Her anabilim dalında, konusunda uzman akademik kadro tarafından ulusal ve uluslar arası nitelikli araştırmalar ve diğer faaliyetler yönetilmektedir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.