Bölüm Başkanı'ndan


Sevgili öÄŸrenciler,

Üniversiteye hazırlık ve ardından yapılan zorlu sınavı baÅŸarıyla tamamlamış bulunmaktasınız. Sizleri özveri ve çabalarınızdan dolayı kutlarım. Umarım emeklerinizin karşılığını aldınız. GeleceÄŸinizin ÅŸekilleneceÄŸi Batman Üniversitesine ve Makine MühendisliÄŸi bölümüne hoÅŸ geldiniz.

Mühendislik, matematiksel ve doÄŸal bilimlerin, kuramsal çalışma, deneysel çalışma ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak insanoÄŸlunun yararına sunan bir meslektir.

Makine MühendisliÄŸi, hayatımızda ihtiyaç duyduÄŸumuz hareketli parçaların ve makinaların tasarım ve üretimi ile ilgilenen bir bölümdür. Modern makina mühendisliÄŸi, mekanik ve malzemenin temel konularını içermektedir, fakat büyük oranda bilgisayar destekli tasarım, modelleme ve analizi de ihtiva etmektedir. Makine mühendisi, bu iÅŸleri verimli, geçerli, güvenli ve ekonomik bir ÅŸekilde tasarlamaktan ve yapmaktan sorumlu kiÅŸidir.

Makine MühendisliÄŸi Bölümü dalı mezunları, burada edindikleri yetkinlikleri ve saÄŸlam alt yapıları sayesinde imalat, enerji, gıda, inÅŸaat, otomotiv, robotik ve tekstil gibi hemen her sektörde kolaylıkla kariyer fırsatlarını deÄŸerlendirebilmektedirler. Batman Üniversitesi Makine MühendisliÄŸi bölümü mezunu iÅŸe alınmada da ayrıcalıklıdır. Mezunlarımız her zaman tercih edilmekte ve kendi iÅŸyerlerini kurma olanakları da dâhil olmak üzere, her türlü sektörde istedikleri iÅŸi bulmaktadırlar. Bunu saÄŸlamak konusunda bölüm öÄŸretim üyelerimiz ise akademik çalışmalarla sürekli kendilerini yenilemekte ve daha ileriye gitmektedirler. Ayrıca Batman Üniversitemizin bulunduÄŸu kampüs ve doÄŸal ortamı öÄŸrencilerimizi motive etmektedir. Tüm öÄŸrencilerimize eÄŸitim boyunca ve sonrasında baÅŸarı ve esenlikler dilerim.

Prof. Dr. Hamit ADÄ°N