Genel Bilgiler

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 17 Mayıs 2007 tarihinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümün amacı, Bilişim Teknolojileri alanında teorik ve pratik bilgiye sahip deneyimli ve bilgili bilgisayar uzmanları yetiştirmektir. Lisans programına 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında başlanmış olup önümüzdeki yıllarda Lisansüstü eğitim programlarının açılması hedeflenmektedir. Lisans programının eğitim dili %100 Türkçe olup asgari 4 yıldır.

Bölümde Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Donanımı, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Kuramsal Temeller olmak üzere 4 Anabilim Dalında; 1 Profesör, 6 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi görev almaktadır.

Bölümde derslerin uygulamaları, proje ve araştırmalar için;
2 adet Bilgisayar Laboratuvarı
1 adet Temel Elektrik - Elektronik Laboratuvarı
1 adet Mikroişlemci Laboratuvarı
olmak üzere toplam 4 Laboratuvar bulunmaktadır.

Bölüm veya Programın Amacı
Bilgisayar mühendisliği bölümünün amacı, öğrencilere bilgisayar donanım ve yazılımı konularında güçlü teorik ve pratik altyapı ile birlikte bu ikisi arasındaki uygulamalarda öğrencilere gerekli mühendislik analizi, tasarımı ve uygulama becerisini kazandırmaktır.

Bölüm veya Programda okumak isteyen öğrencinin nitelikleri;
Bilgisayar mühendisliği programına girmek isteyenlerin matematik, fen ve mühendislik alanlarına ilgili, yüksek bir genel akademik yeteneğe, üstün bir sayısal düşünme gücüne ve sağlam bir mantığa sahip, dikkatli, sabırlı ve yaratıcı kişiler olmaları gerekir.

Bölüm veya Programdan mezun olanların kazanacakları unvanlar ve yapacakları işler;
Programdan mezun olanlar “Bilgisayar Mühendisi” ünvanı kazanır. Bilgisayar mühendisleri birçok kurum, kuruluş ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde yönetici, mühendis, veri tabanı yöneticisi, sistem çözümleyici ve uygulama programcısı olarak çalışabilirler. Ayrıca, üniversitelerde Akademik personel olarak çalışarak eğitim ve öğretime katkıda bulunup, bilimsel çalışma ve araştırma yapma şansını da elde edebilirler.