Üniversitemizde “Türkiye'de Jeotermal Enerjinin Gelişimi-Zorlu Enerji Modeli” Konferansı Düzenlendi

07.11.2018

Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü ve SPE (Society of Petroleum Engineers) Batman Student Chapter tarafından, “Türkiye'de Jeotermal Enerjinin Gelişimi-Zorlu Enerji Modeli” konulu konferans Zorlu Enerji Yurtiçi Yatırımlar Proje Geliştirme Yöneticisi Ural Halaçoğlu’nun katılımıyla Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansa TPAO Batman Bölge Müdürlüğü-Üretim Müdürü Mustafa Çetin, TPAO çalışanları, Üniversitemiz persnoneli ve öğrencileri katıldı.

Program, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü MEREY’in giriş konuşmasıyla başladı. Daha sonra Zorlu Enerji Yurtiçi Yatırımlar Proje Geliştirme Yöneticisi Ural Halaçoğlu “Türkiye'de Jeotermal Enerjinin Gelişimi-Zorlu Enerji Modeli” konulu sunumu gerçekleştirdi.

Halaçoğlu sunumunda: Zorlu Enerji’nin faaliyetlerini ve Jeotermal sektöründeki yatırımları hakkında bilgi verdi ve son 10 yılda Türkiye’nin jeotermal enerjiden elektrik üreten ülkeler sıralamasında Dünya’da ilk beş içerisine girdiğini belirtti.

Halaçoğlu’nun sunumundan sonra soru-cevap ve plaket takdimi program sona erdi.