Üniversitemiz Sason, Kozluk, Hasankeyf ve Gercüş’ün Geliştirilmesi ve Kalkınması İçin Çalışma Grupları Kurdu

04.07.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Üniversite olarak ilçelerimizin ve Batman Merkez'in sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınması için ne yapılması gerekiyorsa kurduğumuz çalışma grubu raporlarının neticesine göre gerçekleştireceğiz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Üniversite olarak ilçelerimizin ve Batman merkezinin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınması için ne yapılması gerekiyorsa kurduğumuz çalışma grubu raporlarının neticesine göre gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Batman’ın Merkez ve İlçelerinde Batman Üniversitesi Adına Neler Yapılabilir?” konulu arama konferansı Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Kozluk Kaymakamı Orhan AKTÜRK, Gercüş Kaymakamı Ünal KOÇ, Sason Kaymakamı Ökkeş BEYAZ, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent BAYGÜVEN ve Üniversitemiz akademisyenlerinin katılımı ile düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un açılış konuşması ile başlayan arama konferansında, Kozluk, Gercüş, Sason ve Hasankeyf İlçelerinin kaymakamları tarafından ilçe tanıtımlarının yapılmasının ardından, Üniversitemizin ilçelerde yapabileceği çalışmalar hakkında akademisyen ve kaymakamların katılımı ile ilçeler bazında çalışma gruplarının kurulması kararlaştırıldı.

İlçelerimiz İçin Çalışma Grupları Oluşturuldu

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Batman’ın Merkez ve İlçelerinde Batman Üniversitesi Adına Neler Yapılabilir” Konulu Arama konferansında yaptığı konuşmada Batman Üniversitesi olarak ilçelerimizden ve kaymakamlarımızdan gelen talepler doğrultusunda neler yapılabileceğini bugün burada tartışıyoruz. Üniversite olarak ilçelerimizin ve Batman merkezinin gelişmesi ve kalkınması için ne yapılması gerekiyorsa kurduğumuz çalışma gruplarının raporları neticesine göre gerçekleştireceğiz.  Kozluk ve Sason ilçelerimizde meslek yüksekokullarımız kurulmuş durumda ancak Batman Merkez’de öğretim yapılmakta olduğundan bu ilçelerde öğretimin yapılması ve geliştirilmesi için neler yapılabilir, hangi yeni bölümler açılmalı, bu ilçelerimizin güçlü olduğu alanlar neler, bu alanları öğretimle nasıl daha da geliştirebiliriz gibi pek çok soruyu kaymakamlarımızın desteği ile akademisyenlerden oluşturduğumuz çalışma grupları araştırıp ortaya çıkaracak ve bizler de çalışma gruplarının önerileri doğrultusunda karar alacağız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK’in Ramazan Bayramı öncesinde Batman’a yaptığı ziyaret sırasında Gerçüş Kaymakamlığı’nı da ziyaret etmiş ve Kaymakamımız yüksekokul talebini Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK’e iletmiş, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK’te bu konu üzerinde çalışmamızı belirtmişti. Bizler de bugün bu arama konferansıyla Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK’ın talimatının da gereği olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Ben öncelikle Gerçüş ilçemize bir Araştırma Merkezi kurulmasını ve Gerçüş’ün kültürel, sosyal ve ekonomik araştırmasını yapmasını ve bu araştırmalara göre bize bir çalışma haritası oluşturması gerektiğine inanıyorum. Araştırma Merkezi’nin önerileri doğrultusunda, yüksekokul veya meslek yüksekokulu adı altında hangi bölüm ve programların açılması uygunsa onları hızlıca kuralım ve açalım istiyorum. Kaymakamımız Ünal KOÇ’un desteği ile akademisyenlerimizden oluşan çalışma grubu Gerçüş ilçemiz için neler yapılmalı konusunda çalışmalarını ortaya koysun gereğini yapacağız. ” dedi

Rektörümüz DURMUŞ, “Hasankeyf ilçemizde Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuz ve Uygulama Otelimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla kurulduğunu ifade ederek, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuzun öğrencileri Hasankeyf’te inşa edilen kampüsün eksiklikleri giderilip, kız ve erkek yurtları bitirilinceye kadar Batman Merkez’de öğretim yapmaya devam edecektir.  Hasankeyf Kampüsümüz‘ün yurt sorunun çözümüzü için Ramazan Ayı’nda Batman’ı ziyareti sırasında durumu Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na ilettik. Bakamınız Sayın EROĞLU, DSİ Genel Müdürüne yurt yapımı için talimat verdi, yurtların yapımına inşallah başlanacak. Cumhurbaşkanımız Hasankeyf’i çok önemsiyor, Hasankeyf’i bir turizm şehri olarak yeniden inşa ediyor. Bizler de Hasankeyf ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için neler yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu amaçla Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent BAYGÜVEN’inde katılımı ile akademisyenlerimizden oluşacak Hasankeyf Çalışma Grubu, çalışmalarını yapacak ve bizler de bu çalışmanın neticesine göre gereğini yapacağız” dedi.

Kozluk, Sason, Hasankeyf ve Gercüş Kaymakamları Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un ilçelere bu denli kıymet vermesi sebebiyle kendisine teşekkür ettiklerini ifade etti.

İlçe Kaymakamlarımız, Üniversitemiz tarafından kurulan çalışma grupları ile en kısa zamanda ilçelerimizde toplantı ve istişare yapmayı beklediklerini ifade ederek, ilçelerimiz hakkında hayırlı olması temennisinde bulundular.