Üniversitemiz 2017 Mezunlarını Verdi

16.05.2017

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde 2200 öğrencimiz coşku ve sevinçle kep atarak mezun oldu.

Batman Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Vali Ahmet DENİZ ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü’nde yapıldı.

2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne Vali Ahmet DENİZ ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un yanı sıra Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın KURT, İl Jandarma Komutanı Kurmay ALBAY Hüseyin TOPUZ, Vali Yardımcısı Mekan ÇEVİREN, İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin KIYAS, Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan ASLANLI, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan GÜL, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Fevzi BAKIR, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, Batman Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Zeki ŞAŞMAZ, BATSO Başkanı Abdulkadir DEMİR, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif GÜNEŞ, öğrencilerimiz ve aileleri, üniversitemiz akademisyenleri ve idari personelleri katıldı.

Vali DENİZ: Vatanınız Yoksa Hiçbir Şeyin Kıymeti Olmaz

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali DENİZ, "Anne ve babalarınız gece ve gündüz demeden çalışarak sizleri okutuyorlar. Anne ve babaların hakkını asla ödeyemeyiz. Mezuniyet sonrasında iş bulamam kaygısına düşmeyin. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Hayatın gerçekleri şimdi başlıyor. Asla ve asla ümitsiz olmayın, hızla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'de yaşıyoruz artık" diye konuştu.

Batman Valisi Ahmet DENİZ

Hayatta çok önemli şeylerin olduğunu, onların değerini bilmek gerektiğini belirten Vali DENİZ, "Birbirimize karşı sevgimizi, saygımızı ve hoşgörümüzü esirgemeyelim. En kıymetli şeylerden birinin vatanperverlik olduğunu asla ve asla unutmayınız. Vatanınız yoksa hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz. Sevgi tohumlarının atıldığı bu coğrafyada kardeşçe ve huzur içerisinde yaşayacağız. Hepinizi Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.

Rektörümüz DURMUŞ: Bu Mezuniyetle Batman’ın Tanıtım Elçileri Oluyorsunuz

2016-2017 Akademik Yılı Mezunları olarak, Üniversitemizden, bilimsel bilgiyle donatılmış, aklı, vicdanı ve fikri hür insanlar olarak mezun olduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Sizler bu ülkenin gelişimine katkı sunacak, bu ülkeyi daha ileriye götürecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak bu milletin yetişmiş bireylerisiniz.” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ

Bu mezuniyetin Üniversitemizden ve bilimden bir kopuş olmadığını, aksine Üniversitemizle bütünleşme ve bilimsel bilgiyi arama yolunun başlangıcı olduğunu belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Artık bir bilim insanı olarak hayatınızda bilimsel bilgiyi tatbik edecek ve bilimi yolunuza fener yapacak ve milletimizin yolunu aydınlatacaksınız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ mezuniyet töreni konuşmasına şöyle devam etti: Değerli Öğrenciler, Üniversitemizden mezun oluyorsunuz, ancak; gönül dünyamızdaki yerinizin daima var olduğunu bilmenizi isterim.  Sizler bizim tanıtım elçilerimiz oluyorsunuz, Batman’ı ve Üniversitemizi gittiğiniz yerlerde sizler tanıtacak ve temsil edeceksiniz. Bu mezuniyet töreninden sonra bazılarınız akademik hayatlarına devam edecek, bazılarınız iş hayatına atılacak ve çalışmaya başlayacaksınız. Sizlere tavsiyem, doğruluktan, dürüstlükten ve adaletten ayrılmadan, vatana ve millete sadık birer vatanperver olarak ne yapıyorsanız; en iyisini yapmaya çalışın, en iyisi olmak için mücadele edin. Sizleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ve Vali Ahmet DENİZ tarafından yapılan konuşmaların ardından tören, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerine plaketlerin verilmesi, Batman Üniversitesi Andı’nın okunması ve öğrencilerin ‘Kep Atma’sı ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet töreni, Grup Demsal’ın konseriyle devam etti.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde sabah saat 10:30’da Atatürk Büstüne Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla Başlayan Mezuniyet Töreni Etkinlikleri Akşam 21:30’da son buldu.