Rektörümüz, Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliği Kurulu 2017 Yılı İlk Toplantısı'na Katıldı

18.05.2017

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 yılının ilk toplantısı, Vali Ahmet DENİZ Başkanlığı'nda Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ'un katılımıyla Batman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Ahmet DENİZ başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rektörümüz  Prof. Dr. Aydın DURMUŞ'un yanı sıra Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk ERGİNÖZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan GÜL, İl Ticaret Müdürü, OSB Müdürü, KOSGEB İl Müdürü Vekili, Batman Ticaret Odası Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, TÜMSİAD, MÜSİAD ve ASKON Batman Şube Başkanları ve ilgili kurumların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Vali Ahmet DENİZ’İN açış konuşmasıyla başlayan toplantı, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Batman KUSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAKAYA tarafından, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunum ile devam edildi.

Üniversite bünyesinde kurulacak olan TEKNOPARK’ın önemine değinen Vali DENİZ, TEKNOPARK'ın kurulmasıyla birlikte, sanayi sektörümüzün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, teknoloji transferi sayesinde şirketlerimiz ve firmalarımız katma değeri yüksek ürün üretecek ve aynı zamanda ihracatımız da artacaktır. Sanayi sektörümüz ile üniversitemizin işbirliği içerisinde olması bizim için önemlidir” diye konuştu.

Toplantı sonunda kurul üyeleri kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların ve sanayicilerin işbirliği içerisinde yürütülecek çalışmalar ele alınarak görüşüldü.