Rektörümüz Durmuş, Senatoyu Kudüs için Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

15.05.2018

Batman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Üniversite Senatosu’nu İsrail’in Kudüs’ün İlhakı ve Filistinlilere yaptığı katliamı kınamak için bugün (15.05.2018) saat 10’da olağanüstü toplantıya çağırdı.

Rektörümüz Durmuş, Üniversite Senatosu'nu olağanüstü toplantıya çağırmak için mesajında şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri tarafından, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Küdüs’e taşıması kararın karşı Filistin halkının yapmış olduğu barışçıl gösterilerle protesto edilmeye çalışılmış fakat İsrail bir kez daha tek taraflı şiddet kullanarak onlarca Filistinliyi öldürmüş ve binlercesini yaralamıştır. İslam Coğrafyası ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Küdüs’ün oldu bitti ile ilhak edilmesi, Müslüman halkın şiddetle sindirilmeye çalışılması bizleri derinden üzmektedir. Bu hususu görüşmek, yapılan zülüm ve şiddeti telin etmek üzere siz senato üyelerimizi acilen toplantıya davet ediyoruz.”