Rektörümüz DURMUŞ, “Okuryazarlık Seferberliği” Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

09.02.2018

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” bilgilendirme toplantısı Valimiz Ahmet Deniz ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Valimiz Ahmet Deniz ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra, İlçe Kaymakamları, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, okul idarecileri, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Bilgilendirme toplantısı “Okuryazarlık Seferberliği” hakkında hazırlanan sunumla devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında ilimizde yürütecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

Vali Ahmet Deniz Konuşmasında; “Bugün çok anlamlı bir seferberlik için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem eşleri Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği ülkemiz ve insanımız için hayırlı olsun. 2008 yıllında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri tarafından başlatılan “Ana Kız Okuldayız” projesi ile ülkemiz ciddi mesafeler aldı.

Batman Her Yerde Okuyor” projesi ile büyük başarı yakaladık, Bu bir emeğin, çabanın ürünü. Gönülden severek kurumlar arası iş birliği ile yapılan işlerde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. İnşallah okuryazarlık seferberliğinde de Batman’ı hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız” Hedefimiz ilimizi iyi şeylerle Türkiye de ilk 10. sıralamasında yer almasını istiyoruz. diye konuştu.

Okuryazarlık konusunda merkez ve İlçe Kamu kurum ve kuruluşlarının sağlıklı bir araştırma yapılarak sorunların tespit edilmesi gerektiğini belirten Vali Deniz, Amacımız bu seferberlik hamlesi ile okuryazarlık oranında yüzde yüzlere ulaşmaktır. Bu güzel şehrimizde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına muhtarlarımıza, kurum müdürlerimize, STK’larımıza, aile reislerine, toplumun geniş kesimlerine kısacası hepimize çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bu vesileyle şimdiden çalışma yapacak tüm muhtarlarımıza ve kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum. Okuryazarlık Seferberliği ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Katılımlarınız ve ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum’. Dedi.