Rektörümüz, “Başpehlivanlar Üniversite Öğrencileriyle Buluşuyor” Paneline Katıldı

19.04.2017

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen “Başpehlivanlar Üniversite Öğrencileriyle Buluşuyor” konulu panel Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile yapıldı.

“Başpehlivanlar Üniversite Öğrencileriyle Buluşuyor” paneline konuşmacı olarak Milli Güreşçiler, Abdullah GÜNGÖR,  Salih Erinç, Serhat BALCI ve Recep KARA’nın katıldı.

“Başpehlivanlar Üniversite Öğrencileriyle Buluşuyor” Paneli açış konuşması yapan Rektörümüz DURMUŞ, “Tunceli’de düşen helikopterimiz nedeniyle öncelikle üzüntülerimi ifade etmek istiyorum, Allahtan sağ salim kurtulmalarını diliyorum.” dedi.

Bugün Üniversitemizde dört milli güreşçi konuk ettiklerimi belirten Rektörümüz Durmuş, “Pehlivanlarımız, öğrencilerimizle buluşuyorlar, deneyimlerini anılarını paylaşacaklar. Üniversitemizde bulunmalarından ve değerli zamanlarını bize ayırdıkları için, dört milli güreşçiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler biliyorsunuz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu çok zor şartlar altında açtık. Hoca bulamıyorduk açmak için, sağ olsun Hacı Murat Hocanız Gaziantep’ten kalkıp buraya ekibiyle geldi ve BESYO’yu kurduk. Kendisine teşekkür ediyorum. Batman’da BESYO’dan önce Batmanlı öğrenciler diğer illere giderdi, özel yetenek sınavlarına, oralarda perişan oluyorlardı. Şükürler olsun bugün bu salonu doldurup taşıracak kadar öğrencimiz var ve her geçen yıl bu sayıyı ve kaliteyi arttırıyoruz. BESYO’yu önemsiyorum, bende ayrı bir yeri var ve projelerini her zaman destekliyorum.” dedi.

Batman’da BESYO öğrencileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Milli Güreşçi ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri Birincisi Recep KARA, “Batman beklentimin çok üzerinde güzel bir şehir, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Panelistler, beden eğitimi öğretmen adaylarına deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından hazırlanan Dünden Bugüne Şampiyon Güreşçiler Filmi ve Yağlı Güreş Belgesel Filmi izlendi. Soru-cevap bölümünde öğrenciler akıllarına takılan sorulan cevaplarını panelistlerden aldı.

Üniversitemizi ziyaretleri anısına panelistlere çiçek ve plaket takdimi yapıldı, toplu fotoğraf çekimi ile panel sona erdi.