Rektör Durmuş, Meslek Yüksekokullarının Oryantasyon Programına Katıldı

11.10.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 2018-2019 Akademik Yılı oryantasyon programlarına katıldı.

Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oryantasyon programına Rektörümüz Durmuş’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Hasan Toğrul, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Hışman Çelik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yıldız, üniversitemiz personeli ve üniversitemizi yeni kazanan öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra konuşma yapan Rektörümüz Durmuş, Üniversitemizi tercih etmeleri nedeniyle öğrencileri tebrik etti.

Vatanını ve milletini seven birer fert olmanın yollarının nerelerden nasıl geçtiğini, vicdanı ve aklı hür birer fert olmanın ne kadar önemli olduğunu öğrencilere anlatan Rektörümüz DURMUŞ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversiteye başlamak yeni bir başlangıç ve seçimdir. Şimdiden başlayarak elinizden gelenin en iyisini gerçekleştirme gayreti içinde olmalısınız. Bizler Batman Üniversitesi olarak her zaman gayretlerinizi destekleyeceğiz. Sizlerden tek bir isteğim var. Aklınızı kimseye kiraya vermeyin. Okuyun, karşılaştırın, kıyas yapın. Vicdanınızla tartın. Vicdanınızın süzgecinden geçmeyen hiçbir düşünceyi, eylemi, davranışı yapmayın. Aklı ve vicdanı hür bireyler olun.” dedi.

Rektörümüz Durmuş, konuşmasının sonunda soru cevap bölümünde öğrencilerin sorunları dinleyerek, çözümlenmesi için talimatlar verdi.

Konuşmaların ardından oryantasyon programı sunumları gerçekleştirildi.