Öğrencilerimiz 8. Karınca Bahar Şenlikleriyle Stres Attı

26.04.2017

Rektörümüz DURMUŞ, öğrencilere seslenerek "Size tavsiyem Bahar şenliklerinde gönlünüzce eğlenin, dans edin, halay çekin. Ama sakın kalp kırmayın. Sonra çok pişman olursunuz, eğlenmenize ve stresinizi atmaya bakın. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

İki gün sürecek olan Batman Üniversitesi 8. Karınca Bahar Şenlikleri, Merkez Kampüs’te düzenlenen 1.  gün etkinlikleriyle başladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, 8. Karınca Bahar Şenlikleri açış konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Biliyorum akademik yıl boyunca yoruluyorsunuz ve stres yükleniyorsunuz ve baharla birlikte bu stres daha da artıyor. İnşallah Bahar şenlikleriyle bu stresinizi atacaksınız. Üniversitemiz uzun bir aradan sonra yeniden Karınca Bahar Şenlikleri’ni başlattı. İnşallah bundan sonrada her yıl devam edecek ve daha kapsamlı olacaktır. Size tavsiyem gönlünüzce eğlenin, dans edin, halay çekin. Ama sakın kalp kırmayın. Sonra çok pişman olursunuz, eğlenmenize ve stresinizi atmaya bakın. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Etkinlikler kapsamında Geleneksel El Sanatları Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Müzik Topluluğu Konserleri, öğrenciler arası yumurta, çuval ve halat çekme yarışı ve Çaçaron Müzik Grubu Konseri ile gün boyu etkinlikler devam etti.

Rektörümüz DURMUŞ, 8. Karınca Bahar Şenlikleri’ne katılan yüzlerce öğrenci ve personelle birlikte halay çekti, öğrencilerin selfie isteklerini geri çevirmeyerek selfie çektirdi.

Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Sergisi Batman Park AVM’de açıldı

Geleneksel El Sanatları Sergisi’ne katılan eserlerin tamamını gezen ve inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Öğrencilerimizim el emeklerini ve göz nurlarını bugün Üniversitemizin dışında Batman Park AVM’de Batmanlıların görmesi ve gezmesi için açtık. Üniversitemizin Batmanlılarla kucaklaşması için bu önemli adımı attık. Üniversitemiz ile Batmanlılar arasındaki duvarları kaldırmayı hedefliyoruz. Üniversiteye yer ayırdığı için Batman Park AVM’ye de teşekkür ederim.’” Dedi.

Sergiye katılan eserlerin sahiplerinden eserler hakkında bilgi alan Rektörümüz DURMUŞ, “Maşallah hepsi çok güzel eserler, bu eserleri her yıl fotoğraflayıp katalog haline getireceğiz” dedi.

8. Karınca Bahar Şenlikleri kapsamında Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Sergisi, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Doç Dr. H. Murat ŞAHİN, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bahattin İŞCAN, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Hışman ÇELİK, Halk Eğitim Müdürü Osman ATMALAR ve Batman Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı’nın açış kurdelasını kesmesi ile sergi açıldı.

Sergi açış programı davetliler ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, sergi  iki gün gezilebilecek.