Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN: Müslümanlar Ancak Kardeştir

28.07.2017

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Yükseköğretim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen “İslam Ülkeleri Rektörler Forumu”na katıldı.

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörler Forumu'na; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanlar, İslam ülkeleri Türkiye Büyükelçileri, YÖK Başkanı ve YÖK Üyeleri, 30 farklı İslam coğrafyasından 120 üniversite rektörü, ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri katıldı.

"İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantının açılış oturumunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ birer konuşma gerçekleştirdi. Oluşturulacak ortak yükseköğretim alanı ile birçok imkân ve fırsat doğacağının vurgulandığı programda, İslam dünyasında yaşanan krizlerin çözümüne yakın işbirlikleriyle önemli katkı sağlanacağı ifade edildi.

İslam medeniyetinin özünün kardeşlik, dayanışma, bir duvarı oluşturan tuğlalar gibi kenetlenme olduğunu söyleyen Erdoğan, İslam dünyasının bugün birlikten ziyade ayrışmalarla, barıştan ziyade çatışmalarla gündemde olmasının çok acı bir durum olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN: Müslümanlar Ancak Kardeştir

Müslümanların ancak kardeş olduğunu belirten ve sınırların aramıza girmesine, mesafelerin bizi birbirimizden koparmasına asla izin vermeyeceklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, "Bu açıdan yaklaştığımızda kültürel, siyasi, mezhebi veya etnik farklılıklarımız bizim handikabımız değil en büyük zenginliğimiz, en önemli imkanımızdır." diye konuştu.

Rektörümüz DURMUŞ: İslam Dini Bizi, Bütün Müslümanları Kardeş Yapan Harçtır

Toplantı sonrasında açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanı oluşturma projesinin çok önemlidir. İslam ülkeleri arsında din birliğinin varlığı; aynı medeniyetle, İslam medeniyetiyle yoğrulmuş insanların anlaşması kolaydır.Çünkü İslam dini; bizi, bütün Müslümanları kardeş yapan harçtır, ortak paydadır.

İslam ile ilgili araştırmaları Avrupa veya Amerika’da yapmak yerine İslam medeniyetiyle şekillenmiş coğrafyamızda gerçekleştirilmesinin çok daha önemli olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Bu nedenler ile yükseköğretim camiasının İslam coğrafyası ile gerçekleştireceği akademik, sosyal ve bilimsel işbirlikleri birçok kazanıma vesile olacaktır” dedi.